vineri, 30 august 2013

Psihologie

Un prieten mi-a trimis prin e-mail următorul text. Îl postez mai jos fără niciun alt comentariu suplimentar:

"Într-o seară, eu şi soţia mea eram în pat. După ceva timp eu am început să mă încălzesc.... când ea a zis: - Nu pot acuma, nu sunt dispusă... aş fi vrut numai să mă ţii în braţe. Am întrebat: - Cum? Ce ai acum? Iar ea a zis cuvinte de care fiecărui bărbat de pe planetă îi este teamă să le audă: - Tu, pur şi simplu nu înţelegi nevoile mele emoţionale pe care le am că femeie, ca să pot să-ţi îndeplinesc nevoile tale fizice... ca bărbat! La privirea mea nelămurită, ea a răspuns: - Chiar nu poţi să mă iubeşti aşa cum sunt şi nu numai din cauza celor ce fac cu tine în pat?
Înţelegând că în seara acea nu va fi nimic, m-am întors şi am adormit.
În ziua următoare l-am sunat pe şeful meu şi mi-am luat o zi liberă, ca să petrec timpul cu ea. Am luat masa afară, iar apoi am dus-o într-un centru comercial mare la secţiunea cu haine de damă. Am însoţit-o până ce ea a probat câteva costume scumpe. Nu a putut să se hotărască ce să aleagă, astfel că am zis să le luăm pe toate. A vrut şi pantofi, care să se asorteze cu costumele, astfel că i-am zis să aleagă câte o pereche pentru fiecare costum. Am ajuns şi la secţiunea cu bijuterii, unde i-am luat cercei cu briliante. Ce să vă zic... era tare entuziazmată. Precis s-a gândit că sunt la un pas de faliment. Am crezut că mă pune la probă când a cerut să-i iau şi o fustiţă de tenis deşi nu a jucat tenis niciodată... - Da, sigur, iubito.... Aproape că era în extaz. Zâmbindu-mi, în sfârşit a zis: - Cred că asta ar fi totul... Putem merge să plătim la casa. Eu, abia m-am abţinut când i-am zis:
- Nu pot acuma, nu sunt dispus.
Faţa i-a devenit palidă, falca i-a "căzut" şi a zis: - Cum? - Am vrut numai să ţii aceste lucruri în braţe ceva timp... Tu pur şi simplu nu înţelegi problemele mele financiare pe care le am ca bărbat, ca să fiu în stare să îndeplinesc nevoile tale pe care le ai ca femeie? Şi tocmai atunci când privirea ei s-a oprit asupra mea ca şi cum ar fi vrut să mă omoare, am adăugat: - Chiar nu poţi să mă iubeşti aşa cum sunt?"

:)


Un comentariu:

  1. chiar as fi vrut sa stiu ce s-a intamplat dupa , m-a facut destul de curios incat sa vreau sa citesc mai departe. Cu sincere aprecieri , Alex Pascu

    RăspundețiȘtergere