joi, 5 iulie 2012

Până acum totalitarism, de acum încolo?

Până acum, regimul Băsescu a fost, în opinia mea, o formă de totalitarism. O guvernare arbitrară, plină de infracțiuni, plină de măsuri păguboase pentru țară.

Evident, o astfel de guvernare nu putea să fie posibilă decât prin concursul unei găști de oportuniști fără nicio rușine, proști și hoți, precum și de câteva milioane de votanți invidioși în secret pentru cei care ”se descurcă” sau ”se ajung”. Am dubii foarte serioase privind anumite aspecte ale sănătății mentale și morale ale celor care au susținut sau susțin, într-o formă sau alta, guvernarea PDL.

Pe de altă parte, în toată această perioadă a existat ”opoziția”. De ceva vreme, ea a fost formată din USL. Recent, au câștigat o parte a puterii executive și pe cea legislativă. Întrebările mele în legătură cu această schimbare de putere sunt următoarele:

- cât de legitimă este conducerea USL, având în vedere că mulți din hoții, infractorii și nerușinații PDL sunt acum membri ai USL?

- ce se poate spune despre situația politică într-o țară în care se schimbă aproape complet identitatea ”doctrinară” peste noapte? Ce fel de popor este acesta? Ce fel de politică este aceasta?

- dacă USL conține, din ce în ce mai mult, PDL, ce sens mai are ideea de opoziție politică? Pare a fi un drum pavat pentru partidul unic. Este vreo diferență față de perioada în care a guvernat PDL?

Am nădejdea că temerile nu se vor adeveri, așa cum s-au adeverit în cazul PDL...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu