miercuri, 21 martie 2012

Cum să dăruiești iertarea (3): Iertarea

Suntem pregătiți să iertăm. Este cel mai grozav cadou pe care îl putem face uneori, atât altora, cât și nouă. Faceți acest exercițiu cu un partener. Dacă sunteți singuri, exersați cu voce tare.


Stai liniștit(ă), cu ochii închiși și spune: ”Persoana pe care pot să o iert  este ____________ și eu te iert pentru ______________ (fapta).” Repetă această afirmație de mai multe ori, pentru mai multe fapte și pentru mai multe persoane. Dacă ai partener, el/ea va răspunde: ”Mulțumesc, acum te-am eliberat și m-ai eliberat.” Dacă ești singur(ă), imaginează-ți că persoana pe care ai iertat-o îți răspunde. Exersează cel puțin 5 sau 10 minute. 
La final, îndreptează-ți atenția asupra propriei persoane. Spune-ți cu glas tare: ”Mă iert pentru ______ (fapta).” Poți face acest lucru pentru cel puțin 5 minute. 

Este un exercițiu puternic. Este bine să exersați măcar o dată/săptămână, pentru a elimina orice gunoi ce ar putea să existe în propria minte. Uneori va fi mai dificil: unele experiențe pot fi dizolvate numai treptat. Altele pot fi făcute să plece foarte ușor. Vă doresc spor!

Pe curând! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu