sâmbătă, 18 februarie 2012

Plăceri simple ale vieții

Se spune că lucrurile cu adevărat importante sunt gratis. Viața este plină de plăceri simple și cu efect teribil. Sunt acele plăceri pe care nu le anticipezi niciodată. Sau, dacă le anticipezi, există întotdeauna o urmă de îndoială că ceva ”rău” ar putea să o împiedice. Este un echilibru fragil. Este o perfecțiune inumană, pe care orice ”zgomot” o poate retrimite în neant.

1. Prima sorbitură atunci când îți este sete. Tocmai ai alergat. Sau tocmai ai trecut printr-o zi cu 35 grade. Gura este uscată. Gâtul este uscat. Corpul este transpirat și nu mai suporți nicio atingere. Apa rece (cu adevărat rece) este o binecuvântare. Prima sorbitură este clipă de eternitate, transfigurare a timpului.

2. Să afli că mai este timp să dormi. Se întâmplă mai ales dimineața devreme. Te trezești brusc, având impresia că e timpul să pleci. Te uiți la ceas și vezi că mai ai o oră de somn. Toropeala și bucuria îți învăluie corpul și te reîntorci în așternuturi.

3. Așternuturile curate. Sunt o invitație la joc. Parcă nu te mai saturi să le simți și nu îți poți opri zâmbetul unei bucurii liniștite.

4. Să gasești loc de parcare. Intri într-o parcare și găsești loc imediat. Sunt puține bucurii ca aceasta. :)

5. Să treci pe lumina galbenă. Și să te uiți în spate, la cei care au fost obligați să rămână în urmă. Ai învins anonimatul! Ai învins!

6. Să faci dragoste când te aștepți mai puțin. Acum pipăi sufletul persoanei iubite. Se cuvine să tac. :)

7. Să găsești bani de care ai uitat. Bagi mâna în buzunar și găsești o bancnotă de 50 de lei, uitată acolo de când ai purtat acei pantaloni ultima dată. Îmbogățire bruscă!

8. Să poți dormi într-o zi ploioasă. Patul pare a fi un templu, iar întreaga natură se luptă să te liniștească. Nu există un loc mai potrivit în care să te afli.

9. Să te trezești dimineața, undeva la țară, iar afară să fie numai zăpadă. Ieși din casă. Vezi numai alb. E liniște. Simți frigul și te înviorezi. Te întorci în casă și începi ritualul de dimineață. Obții iluminarea. Ești un maestru zen.

10. Să privești oamenii. Stai pe bancă și îi privești cum trec. Bărbați și femei. Înalți și scunzi. Slabi și grași. Frumoși și urâți. Veseli, triști, nervoși. Singuri sau în grupuri. Toți procupați de propriile vieți. Toți având certitudini. Fiecare în lumea lui, nemuritor. Iar tu îi poți vedea pe toți. Și știi adevărul: niciunul nu este nemuritor. 

11. Să te ții de mână cu persoana iubită. Ori de câte ori mâinile se ating, realizezi cât de mult înseamnă pentru tine și cât farmec are viața alături de ea. 

12. Să ai sentimentul că ești sănătos. Mănânci sănătos, faci sport și îți îngrijești corpul și mintea. Nimic nu este imposibil. 

13. Ai idei bune. Iar lucrurile încep să se desfășoare așa cum trebuie. Rezolvi probleme și reușești să termini ce ai început. 

14. Sentimentul că lumea este așa cum trebuie să fie. Nu există luptă. Există doar liniștea ce face posibilă toată agitația, din care s-a născut totul. 

Puteți completa cu ușurință lista aceasta, nu-i așa? :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu