duminică, 26 februarie 2012

În perioadele de stres...

...vă veți descurca mult mai bine dacă vă veți aminti următoarele:

1. Eșecurile sunt temporare și sunt cei mai buni profesori pe care îi putem avea. Cele mai bune lecții ne vin în momentele cele mai grele ale vieții. Este cert că vom greși uneori. Cu cât acceptăm acest adevăr mai repede, cu atât ne mărim șansele să devenim ”geniali”. Nu vei știi niciodată cu certitudine că va merge, însă poți fi sigur că nu va funcționa nimic dacă nu încerci. A greși este de mii de ori mai productic decât a sta degeaba. 

2. Bucuria nu este permanentă. Suntem alcătuiți astfel încât simțim bucuria prin contrast cu stările neplăcute. Este necesar să luptăm cu momentele proaste pentru a ne câștiga bucuria și fericirea. 

3. Ce simți în momentele de stres nu reprezintă, în mod necesar, realitatea. Dacă îți este frică, nu rezultă de aici că ești în pericol. Dacă te simți singur(ă), nu înseamnă că nimeni nu te iubește. Dacă te gândești că vei eșua, nu înseamnă că se va întâmpla. Este înțelept să privim dincolo de îndoieli și să cătăm adevărul, obiectivitatea. Chiar în mijlocul furtunii! Mai ales în mijlocul furtunii!

4. Ești diferit(ă) de trecutul tău. Oricât de haotic ar fi trecutul, viitorul este întotdeauna curat și plin de posibilități. Ești diferit(ă) de obiceiurile tale. Ești diferit(ă) de eșecurile tale. Ești ceea ce decizi și ceea ce faci acum. Nimic mai mult. Și nimic mai puțin.

5. Viața nu este ușoară, însă merită trăită. Dacă te aștepți ca viața să fie ușoară, sunt șanse mari să fii dezamăgit(ă) foarte des. Orice este valoros este obținut prin efort. Prin urmare, începe fiecare zi cu gândul că vei ajunge mai departe decât ieri. Muncește să excelezi, nu să concurezi. Trăiește așa cum alegi, nu la întâmplare. Fii motivat(ă), nu manipulat(ă). Schimbă ceea ce trebuie schimbat, nu inventa scuze.


Un comentariu: